torstai 25. lokakuuta 2012

Pohjois-Karjalan Luotu-päivän 15.11.2012 klinikat ja klinikoiden asiantuntijoiden esittelyt



Kirkastamo- ja yrityssparraus-klinikoilla tuetaan luovan alan yrittäjyyttä ja tavoitteena on liiketoiminnan kannattavuuden parantaminen


Pohjois-Karjalan Luotu-päivän yhteydessä järjestetään kaksi klinikkaa, joiden keskeisenä tavoitteena on auttaa luovien alojen yrityksiä, yrittäjiä ja yrittäjäksi aikovia parempaan ja kannattavampaan liiketoimintaan.

Kirkastamo-klinikalla neuvojana toimii tuottaja Hanna Suhonen. Hän on ollut mm. viisi vuotta Pohjois-Karjalan taidetoimikunnan tuottaja-läänintaiteilijana ja tällä hetkellä hän työskentelee Joensuun kaupunginteatterilla tuottajana. Hannan osaaminen on yrittäjyyttä vasta suunnittelevien toimijoiden kohtaamisessa, ideoiden kirkastamisessa liiketoiminnaksi sekä apuraha- ja hankerahoituksen hakemisessa. Kirkastamo-klinikalla kysytään mm. seuraavia kysymyksiä: Mietitkö paikkaasi yrittäjyyden ja taiteilijuuden vaihtoehtojen välillä? Tarvitsetko eväitä uusien haasteiden kohtaamisessa tai kaipaatko neuvoja olemassa olevan toiminnan vauhdittamiseksi? Haluatko neuvoja apurahan hakemisessa tai oman työsi tuotteistamisessa?

Yrityssparraus-klinikan asiantuntijana toimii Diges ry:n Helena Pekkarinen. Hänellä on pitkän linjan kokemus yritysneuvojana toimimisesta ja luovan alojen toimijoiden sparraamisessa. Helena neuvoo yrittäjyyttä vasta suunnittelevia toimijoita aina yritystoimintaan uutta potkua hakeviin yrittäjiin. Sparrausklinikalla saat tietoa alan kehittämismahdollisuuksista ja luottamuksellista, yksilökohtaista neuvontaa juuri omiin tarpeisiisi, olit sitten yrittäjä tai vasta pohdit yrityksen perustamista. Yrityssparraus-klinikalta voit hakea vastauksia mm. seuraaviin kysymyksiin: Suunnitteletko yrityksen perustamista luovalle alalle? Tarvitsetko uusia eväitä tulevan liiketoiminnan pohjaksi tai kaipaatko neuvoja olemassa olevan liiketoiminnan vauhdittamiseksi? Sparrausklinikan aiheina voi olla niin myynti, markkinointi, tuotteistus, koulutus kuin verkostoituminen tai yleinen kiinnostus luovan alan yrittäjyyden kehittämistä kohtaan.

Maksuttomille Kirkastamo- ja yrityssparraus-klinikoille mahtuu molempiin mukaan 5 ensin ilmoittautunutta. Sparrausaika 60 min/yritys. Klinikoille osallistuminen edellyttää ennakkotehtävän täyttämistä. 

Seuraava Kirkastamo-klinikka tullaan järjestämään Joensuussa tiistaina 4.12.2012. Lisätietoa klinikoista saa sähköpostitse osoitteesta: niina.hattunen(ª)pkamk.fi.